Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on saanut rahankeräysluvan

Haastekampanja kirkon pelastamisen tueksi käynnistyy syksyn aikana  

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on saanut Poliisihallituksen myöntämän rahankeräysluvan. Lupa on voimassa toistaiseksi ja se mahdollistaa julkisen rahankeräyskampanjan kotimaassa tukemaan kirkon restaurointitöitä. Kolmen Ristin kirkko kärsii kosteusvaurioista. 

Kannatusyhdistyksen toiminta laajenee  

Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Tällä hetkellä uusia jäseniä on lähes sata ja kirkon tilanne kiinnostaa myös ulkomaalaisia Aallon arkkitehtuurin ystäviä.  

Syksyn aikana järjestetään valtakunnallinen haastekampanjan avaus sekä joulukonsertti 

korjaustyön tukemiseksi. Kesän aikana kirkolla on ollut kotimaanmatkailijoiden lisäksi kävijöitä muun muassa Ranskasta, Espanjasta ja Etelä-Koreasta.  

Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on mukana myös Imatra-päivässä lauantaina 20.8.2022. Yhdistyksen pisteellä voi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja tehdä myös lahjoituksia. 

Pelastusoperaatioon kutsutaan kaikkia   

Kirkon korjauksen kokonaiskustannus liikkuu 3-4 miljoonan euron välillä. Imatran seurakunta on saanut Kirkkohallituksen avustuksia noin 400 000 euroa ja Japanista on saatu yksittäisiä lahjoituksia, mutta lisärahoitusta tarvitaan. Seurakunnat eivät saa järjestää rahankeräyksiä kiinteistöjen ylläpitoon, joten apua rahoitukseen pitää löytyä muulla tavalla.  

- Seurakunta kantaa suurimman vastuun korjausbudjetista, mutta haluamme osoittaa tukemme tälletärkeälle pelastustyölle. Yhdistyksen tavoite on noin 5-10% korjauskustannuksista, joka olisi siis noin200 000-300 000 euroa, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Kauko Mäkinen.  

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja sen päätarkoitus on varainkeruu kirkon remonttia varten. Keräystili on nyt avattu ja pelastusoperaatioon voi osallistua lahjoittamalla tilille FI70 5094 0020 2448 57, OKOYFIHH.  

Kolmen Ristin kirkko (Ruokolahdentie 27) on tällä hetkellä suljettu toiminnalta, mutta kirkko on avoin lyhyille vierailuille kesällä 2022 ti-la klo 9–15. Su-ma suljettu. Yhteyshenkilö Jari Nousiainen, p. 0400 553 056, jari.i.nousiainen@evl.fi  

Lisätiedot:

Kauko Mäkinen
Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n puheenjohtaja
p
.040 532 1352
kaukom3@gmail.com  

Jani Telkkä
Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n varapuheenjohtaja
p. 044 305 2397
janitelkka@outlook.com

kolmenristinkirkko.fi 

Pro Kolmen Ristin kirkko Imatra ry:n keräyslupa RA/2022/1057, myönnetty 15.7.2022, Poliisihallitus, voimassa toistaiseksi. Yhdistyksen kotisivu: kolmenristinkirkko.fi. Kerätyt varat käytetään kirkon kunnostukseen ja tunnetuksi tekemiseen.

Tilinumero:  FI70 5094 0020 2448 57, OKOYFIHH
Tiedoksi: lahjoitus

Alvar Aallon suunnittelma Kolmen Ristin kirkko on kansainvälisesti erittäin merkittävä arkkitehtuurikohde, joka houkuttelee Imatralle kirkon arkkitehtuurista kiinnostuneita turisteja ympäri mailman. Kirkko kuuluu yhtenä Alvar Aallon arkkitehtuurikohteena Unescon maailmanperinnön aieluetteloon ja se on osa Euroopan neuvoston Alvar Aalto Route -kulttuurireittiä. Kolmen Ristin kirkko on myös yksi Saimaa Geoparkin kulttuuri- ja luontokohteista.